4 Κορεάτικα Μυστικά Ομορφιάς


Χρόνια διαβάζω για τις Κορεάτισσες με τις κρυστάλλινες επιδερμίδες και έλεγα "οκ έχουν καλά γονίδια όπως φαίνεται". Δεν είναι όμως μόνο τα γονίδια -που σίγουρα και αυτά παίζουν ρόλο- αλλά η καθημερινή ρουτίνα που ακολουθούν πιστά!

Η Κορέα μας έδωσε τις κρέμες BB, τις sheet masks και τα cushion compacts. Και ένας από τους λόγους που έχουμε σε τόση εκτίμηση τις Κορεάτισσες και τις επιλογές τους είναι πως έχουν οι περισσότερες άψογη επιδερμίδα που μοιάζει σαν να έχει περάσει από photoshop ειδικού και χωρίς να φοράνε ένα τόνο makeup.

Σήμερα θα σας γράψω 4 tips που κάνουν για την περιποίηση του δέρματος, τις οποίες ακολουθώ και εγώ εδώ και 5 χρόνια!

1. Διατροφή 
Οι διατροφικές επιλογές, παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιδερμίδα μας! Το να τρώμε τηγανιτά ή λιπαρά φαγητά επηρεάζει το δέρμα μας! «Φροντίστε να πίνετε τόνους νερό καθημερινά και να καταναλώνετε ακόμα περισσότερα φρούτα και λαχανικά!».

2. Towel-free drying method
Αφού πλύνουν το πρόσωπό τους με νερό και χρησιμοποιήσουν προϊόντα καθαρισμού, με τα χέρια τους απομακρύνουν την περισσή ποσότητα νερού αρχικά από τα μάγουλα και τα ζυγωματικά και έπειτα από το πηγούνι και το μέτωπο. Κάνοντας ανοδικές  κινήσεις, τοποθετούν τα χέρια τους στα οστά της κλείδας και συνεχίζουν προς τα πάνω, το λαιμό, «σκουπίζοντας» το νερό. Τώρα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τη ρουτίνα περιποίησης τους. Ενώ είναι ακόμη βρεγμένη η επιδερμίδα τους απλώνουν το τόνερ, το serum και την ενυδατική κρέμα. Και κάπως έτσι, υποθέτουμε, πως μέχρι να βγουν από το σπίτι η επιδερμίδα τους είναι στεγνή.


3. Αποφεύγουν το έντονο και συχνό μακιγιάζ
Οι περισσότερες Κορεάτισσες πιστεύουν στην φυσικότητα της επιδερμίδας και έτσι εφαρμόζουν λιγότερο μακιγιάζ σε σύγκριση με άλλες γυναίκες ανά τον κόσμο.

4. Αγαπούν τα σπρέι με ιαματικό νερό
Όταν θέλουν να ξεκουράσουν την επιδερμίδα τους, το μόνο προϊόν που ψεκάζουν το πρόσωπό τους είναι αυτό το σπρέι με ιαματικό νερό. Έτσι είναι λαμπερές και φρέσκες, χωρίς να βαφτούν.

Post a Comment

2 Comments