Πως βάζουμε σωστά το αντηλιακό???


Σήμερα θέλω να σας γράψω για το πως βάζουμε σωστά το αντηλιακό μας!! Οι περισσότεροι το βάζουμε λάθος, με αποτέλεσμα να μη μας προστατεύει όπως νομίζουμε.

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων -όπως έκανα και εγώ παλιά- δεν φορά αντηλιακό πριν φύγει από το σπίτι αλλά το βάζει όταν φτάσει στην παραλία. Επίσης, πολλοί δεν γνωρίζουν πως πρέπει να επαναλαμβάνουν κάθε 2 ώρες.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η ποσότητα που χρησιμοποιεί κανείς. Δερματολόγοι διαπιστώνουν πως ο μέσος όρος ποσότητας αντηλιακού που φοράμε είναι τόσο μικρός που κάνει τον δείκτη προστασίας SPF 50+ να συμπεριφέρεται σαν SPF 20.

Μάλιστα, οι περισσότεροι βάζουμε αντηλιακό σε ποσότητα κάτω του μισού σε σχέση με την ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς ώστε να απολαύσει την προστασία που αναφέρει το προϊόν.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο σωστός τρόπος να φοράμε αντηλιακό; Θα εκπλαγείτε.


Πώς να φοράμε σωστά αντηλιακό
Χρειάζεται να βάζουμε ποσότητα αντηλιακού που αντιστοιχεί σε 6 κουταλάκια του γλυκού σε όλο μας το σώμα.

½ κ.γ. στο πρόσωπο, σε κάθε χέρι, στα αυτιά, στο λαιμό και τον σβέρκο
1 κ.γ. σε κάθε πόδι, στο στομάχι και το στέρνο
1 κ.γ. στην πλάτη
Τα παραπάνω αντιστοιχούν σε 6 κουταλάκια του γλυκού ή σε 36 γραμμάρια. Αυτές είναι οι ελάχιστες ενδεικτικές ποσότητες. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να περιοριστούμε σε αυτές αλλά να τις αυξήσουμε για πολύ καλή προστασία.

Πόσο συχνά να φοράμε αντηλιακό;
Είναι σημαντικό να φοράμε αντηλιακό 30 λεπτά πριν βγούμε έξω για να βεβαιωθούμε πως θα στεγνώσει καλά. Στη συνέχεια, μόλις τακτοποιηθούμε στην παραλία, θα πρέπει να ξαναβάζουμε για να εξασφαλίσουμε συμπαγή και ομοιόμορφη κάλυψη. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να το ανανεώνουμε κάθε 2 ώρες. Αν κολυμπήσουμε ή σκουπιστούμε με την πετσέτα μας (μετά από μια παρτίδα ρακέτες), τότε θα πρέπει να επαναλάβουμε. Ένας πρακτικός κανόνας υπαγορεύει πως μια συσκευασία αντηλιακού θα πρέπει να διαρκεί μόνο 10 μέρες όταν γίνεται έκθεση σε υψηλή υπεριώδη ακτινοβολία.

Εσείς βάζατε σωστά το αντηλιακό σας πριν διαβάσετε αυτό το άρθρο;

Post a Comment

0 Comments