Χείλη: Σωστή ενυδάτωση και προστασία


Προσωπικά το θεωρώ ένα από τα πιο απαραίτητα προϊόντα, που πρέπει να έχουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Γιατί ποια γυναίκα επιθυμεί να έχει ξηρά χείλη;

Άλλωστε δε στρώνουν και τα κραγιόν και το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά κολακευτικό δεν είναι. Επομένως χρειάζονται και αυτά περιποίηση για να φαίνονται υγιή, μαλακά και ζουμερά!

Το δέρμα των χειλιών σου είναι πολύ λεπτό κι αυτό το κάνει πολύ ευαίσθητο. Όσο μεγαλώνεις, τα χείλη σου γίνονται μικρότερα, πιο ξηρά και χάνουν το νεανικό χρώμα τους. Γι’ αυτό, αν θες να έχεις ένα όμορφο στόμα, πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στα χείλη σου! Άλλωστε τα χείλη και το χαμόγελο, είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχει κάποιος επάνω μας!

Γιατί είναι ξερά τα χείλη σου;

Ένας από τους βασικότερους λόγους που τα χείλη σου είναι ξηρά, είναι γιατί δεν πίνεις πολύ νερό. Ένας άλλος παράγοντας που τα κάνει να χάνουν τη φρεσκάδα τους, είναι το στρες. Και τα δύο έχουν άμεση σχέση με το σώμα και τον οργανισμό σου. Γι’ αυτό πρωταρχικό σου μέλημα είναι η ενυδάτωση του οργανισμού! Κι αυτό δε σημαίνει να πίνεις μόνο νερό. Το τσάι, τα φρούτα και τα λαχανικά επίσης βοηθούν στην ενυδάτωση! Θα καταλάβεις ότι είσαι σε καλό στάδιο, όταν δεις τα χείλη σου πιο υγιή (κι αν τα ούρα σου έχουν διάφανη προς αχνή κίτρινη απόχρωση).


Απολέπιση:

Είναι σημαντικό να αφαιρείς σωστά το κατεστραμμένο δέρμα από τα χείλη σου. Στην αρχή, βάλε ένα lip balm και στη συνέχεια, πάρε μια μαλακή οδοντόβουρτσα και με απαλές κινήσεις ξεκίνα να τρίβεις τα χείλη σου. Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις καστανή ζάχαρη και να κάνεις απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σου. Αυτό λειτουργεί σαν scrub. Ξέπλυνε καλά τα χείλη σου με άφθονο νερό και ύστερα βάλε πάλι lip balm. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα. Όχι πιο συχνά!

Και εδώ που τα λέμε μεταξύ μας, γιατί να μην έχουμε τέλεια χείλη? Είναι τόσο εύκολο. Το μυστικό είναι στην ενυδάτωση, δηλαδή στο γνωστό σε όλους μας από αρχαιοτάτων χρόνων lip balm. Το αγαπημένο μου εμένα εδώ και καιρό που δεν λείπει ποτέ από την τσάντα μου είναι, το lip balm με γεύση φράουλα της oleum από το Pergamodo.com, είναι ένα φυσικό προϊόν χωρίς χημικά, που περιέχει βιολογικό κερί μέλισσας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και  βιταμίνη Ε. Προστατεύει τα χείλη από το κρύο, τα ενυδατώνει και τα θρέφει σε βάθος. Καταλαβαίνετε ότι κρύβει μέσα του έναν αληθινό θησαυρό!!!


Post a Comment

0 Comments