Αφυδατωμένο δέρμα μετά το καλοκαίρι!!! Βοήθειααα τι κάνω???

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά και βλέπουμε στο δέρμα μας τις συνέπειες από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας και τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Ο ήλιος, πέρα από τις ευεργετικές του ιδιότητες, ευθύνεται και για πολλά δερματικά προβλήματα εάν δεν πάρουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις. Αποτέλεσμα, η επιδερμίδα να έχει ταλαιπωρηθεί χάνοντας τη φυσική φρεσκάδα και λάμψη, ειδικά στο πρόσωπο μιας και αυτό είναι περισσότερο εκτεθειμένο.

H επιδερμίδα είναι εμφανώς αφυδατωμένη, τραβάει, ειδικά μετά το μπάνιο, και ίσως να ξεφλουδίζει κιόλας.

Εκτός από το να πίνουμε αρκετό νερό, χρειαζόμαστε έξτρα δόσεις ενυδάτωσης με ορούς, μάσκες και βαθιά ενυδατικές κρέμες.

1ο Βήμα – Καθαρισμός

Καθημερινός καθαρισμός πρωί και βράδυ με ενυδατικό γαλάκτωμα και λοσιόν ή καθαριστικό σε μορφή gel ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας. Προσοχή όμως, οι ανάγκες του δέρματος μεταβάλλονται με την ηλικία, την εποχή, την κατάσταση της υγείας μας, τη διατροφή αλλά και την ψυχολογική διάθεση. Στη φαρέτρα της σύγχρονης κοσμετολογίας υπάρχουν όμως προϊόντα που μπορούν να ανταποκριθούν κατάλληλα στις παραπάνω ανάγκες της επιδερμίδας.

2ο Βήμα - Απολέπιση

Δυστυχώς, πολλές φορές δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία στην απολέπιση. Όμως το τέλος του καλοκαιριού είναι η κατάλληλη περίοδος για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα που έχει αποκτήσει η επιδερμίδα από την έκθεση στον ήλιο. Έτσι θα αποκτήσετε πάλι ένα δέρμα ενυδατωμένο, λαμπερό, ελαστικό και απαλό έτοιμο να δεχτεί την ενυδάτωση που θα ακολουθήσει.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα απολεπιστικά προϊόντα, σε μορφή τζελ ή κρέμας, για το πρόσωπο και το σώμα. Είναι εμπλουτισμένα με συστατικά που ενυδατώνουν το δέρμα και συσφίγγουν την επιδερμίδα, ενώ πολλά από αυτά περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά που το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση. Επικεντρωθείτε σε περιοχές πιο ξηρές, όπως τα πέλματα, τα γόνατα και τους αγκώνες. Να σημειωθεί ότι η απολέπιση δεν πρέπει να πραγματοποιείται πολύ συχνά, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

3ο Βήμα – Ενυδάτωση

Μπορεί το αλάτι της θάλασσας και τα μπάνια να σου χάρισαν την ηλιοκαμένη όψη που έναν ολόκληρο χειμώνα ονειρευόσουν, όμως τώρα και με την επιστροφή σου από τις διακοπές βλέπεις το δέρμα σου θαμπό και αφυδατωμένο. Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι το 70% περίπου του σώματός μας αποτελείται από νερό. Το καλοκαίρι με τα μπάνια και την αλμύρα, το δέρμα μας αφυδατώνεται αφού το μεγαλύτερο μέρος του σώματός εκτίθεται στον ήλιο, ιδρώνουμε μέρα και νύχτα, σκουπίζουμε τον ιδρώτα μας, κάνουμε πιο συχνά ντους και αποτρίχωση. Όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα να χάνεται από το σώμα μας και κυρίως από το δέρμα μας μεγάλη ποσότητα νερού, την οποία είναι απαραίτητο να αναπληρώνουμε άμεσα και καθημερινά.

Η σωστή ενυδάτωση θα επαναφέρει το δέρμα στα φυσιολογικά επίπεδα ph μετά την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Για την ενυδάτωση της επιδερμίδας έχουμε μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Χωρίζονται σε κατηγορίες προσώπου και σώματος, ημέρας με ή χωρίς αντηλιακό δείκτη προστασίας (SPF) και νύχτας με ειδική ενισχυμένη φόρμουλα για ανάπλαση κατά τη διάρκεια του ύπνου, ή ανάλογα με τον τύπο δέρματος, στον οποίο απευθύνονται (ευαίσθητο, ξηρό, λιπαρό και μεικτό δέρμα). Υπάρχουν προϊόντα τα οποία παράλληλα με την ενυδάτωση αντιμετωπίζουν κηλίδες και πανάδες που γίνονται πιο έντονες με την έκθεση στον ήλιο.

4ο Βήμα - Θρέψη

Για τη θρέψη της επιδερμίδας  χρειαζόμαστε προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνες και συστατικά με αντιοξειδωτική δράση. Στις μέρες μας η γήρανση του δέρματος είναι κάτι που μας απασχολεί όλους. Οφείλεται σε γενετικούς και εξωγενείς παράγοντες. Έτσι καθημερινές συνήθειες όπως κάπνισμα, στρες, κακή διατροφή καθώς και κάποιοι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, προκαλούν τη λεγόμενη φωτογήρανση.

Αν είστε από αυτούς που οι ρυτίδες σας απασχολούν και δεν είναι «φίλες» σας αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν πεπτίδια και ρετινοειδή τα οποία ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου σαν συμπλήρωμα στην περιποίησή σας. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε έναν καλό ορό που να περιέχει αυτά τα συστατικά σε υψηλή συγκέντρωση και να τον χρησιμοποιείτε κάτω από την κρέμα σας.

Το επόμενο βήμα!

Η άποψη ότι το μασάζ και οι συνεδρίες σε spa αποτελούν πολυτέλεια που απευθύνεται σε λίγους, είναι λανθασμένη. Αντίθετα, πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή θεραπείας και χαλάρωσης του σώματος, με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.

Το καλοκαίρι άφησε πίσω του κηλίδες, πανάδες, λεπτές ρυτίδες και αφυδάτωση; 
Το φθινόπωρο, λοιπόν, είναι η σωστή εποχή για να φροντίσουμε και πάλι εντατικά το δέρμα μας!!

Post a Comment

0 Comments