Τι είναι το ημιμόνιμο/Gel polish?

Θα εγκαινιάσω την στήλη μου Koulas Corner για να σας εξηγήσω τι είναι το ημιμόνιμο manicure και σιγά σιγά μέσα από τα άρθρα μου θα σας πω πολλά μυστικά για τα άκρα...και όχι μόνο!!

Το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι ένα υλικό που πολυμερίζεται σε UV/LED/CCFL λάμπα και η διάρκεια του συνήθως είναι έως και 14 μέρες!! Είναι πολύ περιζήτητο τα τελευταία χρόνια και oι περισσότερες γυναίκες διαλέγουν αυτή την τεχνική. 

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που επιλέγουμε αυτό το είδος manicure?

* Ο πρώτος λόγος είναι η αντοχή και η διάρκειά του, που είναι όπως είπαμε στις 14 μέρες, αλλά βλέπουμε και περιπτώσεις που πολλές γυναίκες τα κρατάνε 3 εβδομάδες έως και μήνα.

"Κανονικά μετά το πέρασμα των δύο εβδομάδων πρέπει να αφαιρεθεί, διότι εκτός από την αισθητική του νυχιού, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να παρουσιαστούν προβλήματα, όπως είναι η μούχλα στα νύχια, η οποία προκαλείται από την κακομεταχείρηση, τα χτυπήματα, τα νερά, τα απορρυπαντικά κλπ."

* Ο δεύτερος λόγος είναι το άμεσο στέγνωμα των νυχιών και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμέσως τα χέρια μας ή να βάλουμε τα πόδια μας, μέσα στα παπούτσια μας, χωρίς να φοβόμαστε να μας χαλάσουν.

* Ο τρίτος λόγος είναι η γυαλάδα του, που είναι τόσο εντυπωσιακή και η οποία μένει μέχρι να αφαιρέσετε το ημιμόνιμό σας.

Εκτός από αυτά προστατεύει από ξεφλούδισμα και βοηθάει στο να μην σπάνε και ταυτόχρονα μακραίνουν τα νύχια. Είναι πάρα πολύ καλό για όσες έχουν ονυχοφαγία (τρώνε τα νύχια τους) γιατί τα κρατάει καθαρά και όμορφα.

Τα νύχια με ημιμόνιμο σου επιτρέπουν να κάνεις φοβερά σχέδια, μιας και είναι πιο εύκολο να τα επεξεργαστείς και να δημιουργήσεις σχέδια που δεν μπορούσες να κάνεις με το κανονικό βερνίκι!

Να ενημερώσω, επειδή πολλές ρωτάτε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσετε ιό από τα ημιμόνιμα μπουκαλάκια γιατί περιέχουν ουσίες που δεν αφήνουν την αναπαραγωγή μικροβίων από νύχι σε νύχι.

Για να κλείσω το άρθρο, οι κοπέλες που είναι σε ενδιαφέρουσα (με 'να πόνο κορίτσια μου) μόνο με την έγκριση και την καθοδήγηση του ιατρού τους επιτρέπεται η τεχνική αυτή...

Προτιμάτε ή όχι το ημιμόνιμο και γιατί?

Post a Comment

4 Comments

 1. Πολυ ωραίο άρθρο ενημερωτικό και σε οικεία γλώσσα, μπράβο καλή συνεχεια.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ευχαριστω πολύ!!!αυτό ηθελα!

   Delete
 2. Πολύ ωραίο άρθρο. Κάνω συχνά ημιμόνιμο και δεν ήξερα πολλά από αυτά που μας είπες. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια ��

  ReplyDelete