Πώς εφαρμόζουμε σωστά την κρέμα ματιών


Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή και οι σμηγματογόνοι αδένες της είναι ελάχιστοι. Η ιδιαιτερότητά της αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται συχνά από αφυδάτωση και ξηρότητα-από την εξάτμιση του νερού και το λιγοστό σμήγμα αντίστοιχα- μια κατάσταση που ευνοεί τον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Αυτό σημαίνει ότι βασική κίνηση φροντίδας της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια παραμένει πάντα η ενυδάτωση. Αν το budget σας είναι περιορισμένο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια οικονομική αλλά πλούσια σε ενυδατικά συστατικά κρέμα ματιών από το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο, παρά μια πολύ ακριβή αντιρυτιδική με διάσημο όνομα, που δεν προσφέρει ωστόσο στην επιδερμίδα την υγρασία που χρειάζεται.

Σημαντικό, λοιπόν είναι, να την περιποιούμαστε, ακριβώς όπως και το υπόλοιπο πρόσωπό μας.

Διάλεξε μια κρέμα ματιών ανάλογα με την ηλικία σου (μην χρησιμοποιείς πιο βαριά προϊόντα από όσο η επιδερμίδα σου χρειάζεται, μόνο κακό θα της κάνεις) και ακολούθησε αυτά τα τρία βήματα για να την εφαρμόσεις σωστά:

1. Βάλε μικρή ποσότητα κρέμας ταμποναριστά πάνω στην οβάλ νοητή γραμμή που δημιουργούν τα κόκαλα των ζυγωματικών και των φρυδιών σου. Αν η κρέμα έχει πυκνή σύνθεση (π.χ. balm), τρίψτε την ελαφρά ανάμεσα στα δάχτυλά σου πριν την απλώσεις. Με την κίνηση αυτή το προϊόν θερμαίνεται και «αραιώνει» η υφή του κάνοντας την εφαρμογή στην επιδερμίδα πολύ πιο εύκολη.

2. Χρησιμοποιώντας τον παράμεσό σου, άπλωσέ την με κινήσεις ταμποναριστές και από μέσα προς τα έξω.

3. Αν περισσεύει κρέμα, μην προσπαθείς να την κάνεις να απορροφηθεί. Άπλωσέ τη σε κάποια άλλο σημείο του προσώπου σου, για παράδειγμα ακριβώς πάνω από τα χείλη σου.

Τι δεν πρέπει να κάνεις:

  • Μην χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα προϊόντος. Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια δεν μπορεί να …διαχειριστεί υπερβολικές ποσότητες λιπιδίων. Εκτός από τα πρησμένα βλέφαρα, υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν στα βλέφαρα λευκά, μικρά στίγματα (ονομάζονται κεχρίο ή milia) τα οποία προκαλούνται από παγιδευμένη κερατίνη κάτω από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος.
  • Μην απλώνετε κρέμα κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σας.
  • Μην τσιμπάτε, μην τραβάτε την επιδερμίδα και μην απλώνετε την κρέμα τρίβοντάς την κυκλικά. Ανοίγετε το δρόμο στη χαλάρωση…

Κρέμα ματιών Oleum από το Pergamodo.com

Tip: H επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη από το υπόλοιπο πρόσωπο. Γι’ αυτό και οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και ταμποναριστές. Απλώνοντας το προϊόν κοντά στα κόκαλα και όχι πολύ κοντά στο μάτι σου, διασφαλίζεις ότι η κρέμα θα διοχετευθεί σιγά σιγά, με τη λιπαρότητα, στην πιο λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, αλλά σε λιγότερη ποσότητα – τόση ακριβώς όση χρειάζεται η συγκεκριμένη περιοχή.Post a Comment

0 Comments