Πως πρέπει να ντύνεται ένα παιδί στο σχολείο?

 

Πιστεύω συμφωνούμε όλοι ότι το σχολείο δεν είναι πασαρέλα!

Ένα παιδί πρέπει να είναι ντυμένο στο σχολείο του σαν μαθητής. Να μην τραβάει την προσοχή των άλλων με το ντύσιμό του και γενικότερα με την εμφάνισή του. Ακόμη, όσο και αν μπορεί μια οικογένεια να διαθέσει πολλά χρήματα για το ντύσιμο των παιδιών της στο σχολείο, καλό είναι να αποφύγει τις υπερβολές. Δεν έχει τίποτα να κερδίσει ένα παιδί που φορά στο σχολείο του ρούχα που είναι η τελευταία λέξη της μόδας ή είναι πολύ δύσκολο να τα αποκτήσουν άλλα παιδιά για οικονομικούς λόγους. 

Θεωρώ ότι πρέπει να είναι ντυμένο με ρούχα άνετα και βολικά. Δεν κάθονται μόνο στο θρανίο για να κάνουν μάθημα, στο διάλειμμα θα παίξει, θα τρέξει και φυσικά θα γυμναστεί στην ώρα της γυμναστικής. Οι φόρμες και τα αθλητικά είναι τα σωστά ρούχα. Τα αγόρια σπανίως θα παραπονεθούν ότι βαρέθηκαν τις φόρμες. Τα κορίτσια που είναι πιο φιλάρεσκα, πιθανόν να σας πουν «όχι πάλι φόρμα». Ένα τζιν από μαλακό ύφασμα, μια σαλοπέτα, ένα κολάν με ένα μπλουζοφόρεμα είναι ντυσίματα που ικανοποιούν τις μικρές μαθήτριες. Τα φορέματα και οι φούστες δεν είναι τόσο πρακτικά. Προτιμήστε βαμβακερά υφάσματα που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και είναι πιο σωστά για το παιδικό δέρμα.

Φόρμα για αγόρια

Για παπούτσια θα προτείνω να αντέχουν τους κραδασμούς και +-που δε γλιστρούν. Αν έχουν κορδόνια, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά δεμένα. Όσο είναι μικρά τα παιδιά, προτιμήστε παπούτσια με σκρατς για να αποφύγετε τον κίνδυνο να πατήσουν τα κορδόνια τους και να πέσουν κάτω. Το μικρό σας κοριτσάκι πιθανόν να θέλει να φορέσει στο σχολείο τα γοβάκια των καλών του εμφανίσεων. Τα στενά παπούτσια καλό είναι να αποφεύγονται στο σχολείο, άλλωστε δεν κάνουν και καλό στα πόδια.

Φορεματάκι για κορίτσια

Από τη στιγμή που το παιδί σας πηγαίνει σε σχολείο όπου δεν φορούν όλα τα παιδιά την ίδια σχολική στολή, μπορεί να έχει λόγο στα ρούχα που φοράει. Για αρχή κάντε ένα ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα του, δείτε τι του κάνει και τι όχι και προτρέψτε το να χαρίσετε τα ρούχα που δεν χρειάζεστε. Στη συνέχεια, αν διαπιστώσετε ελλείψεις, αγοράστε μαζί τα ρούχα που σας λείπουν. Αφήστε το να αποφασίσει αρκεί τον τελικό λόγο να τον έχετε εσείς. Τέλος, χωρίστε τη ντουλάπα στα ρούχα του σχολείου και στα ρούχα άλλων περιστάσεων όπως είναι οι βόλτες, τα γενέθλια των φίλων και κάθε λογής party!

Ελπίζω να βοήθησα!!!

Τα ρουχαλάκια στις φωτογραφίες τα βρείτε στο κατάστημα for kids by ns στο Facebook και στο Instagram 

Post a Comment

0 Comments