Τι είναι η ρεσβερατρόλη και τι προσφέρει στην επιδερμίδα


Το 1992, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το κόκκινο κρασί έκρυβε μια θαυματουργή ουσία με πορφυρό χρώμα, την ρεσβερατρόλη. Ανήκει στις πολυφαινόλες, μια οικογένεια αντιοξειδωτικών ουσιών. Μολονότι συνήθως τις συνδυάζουμε με τη σοκολάτα, το κόκκινο κρασί και τα σταφύλια, οι πολυφαινόλες απαντώνται σε ευρεία ποικιλία φυσικών συστατικών, και ιδίως στα ωμά λαχανικά, τα φρούτα, τα βότανα και τα μπαχαρικά.

Έχει αποδειχθεί ότι η ρεσβερατρόλη βοηθά την επιδερμίδα με πολλούς και εξίσου σημαντικούς τρόπους. Πρωτίστως, έχει διαπιστωθεί ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης παρουσιάζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα ενάντια στις επιπτώσεις της φωτορύπανσης (δοκιμή in vitro) –έναν από τους κυριότερους παράγοντες του αστικού περιβάλλοντος που επηρεάζουν την επιδερμίδα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που διεξήχθησαν από τη L’Oréal, η ρεσβερατρόλη ενισχύει τις φυσικές αντιοξειδωτικές άμυνες της επιδερμίδας, βελτιώνοντας την ικανότητά της να αποκρίνεται (και να επανορθώνει) στα σημάδια γήρανσης που οφείλονται στη φωτορύπανση.

Η ρεσβερατρόλη έχει επίσης συσχετιστεί με τη μείωση των οφειλόμενων στην ακτινοβολία UV δυσχρωμιών, καθώς και με την αύξηση της σύνθεσης κολλαγόνου[4]. Αν ληφθεί υπόψη ότι οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως η ακτινοβολία UV, ευθύνονται για πάνω από το 80% της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας, αυτό υποδηλώνει ότι η ρεσβερατρόλη είναι πιθανό να επηρεάσει θετικά τη διατήρηση της νεανικότητας της επιδερμίδας.

Τι είναι και τι προσφέρει στην επιδερμίδα

Πρόκειται για ένα μόριο με μεγάλη αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντική δράση που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών και έχει ταυτιστεί με την καρδιαγγειακή και αντιγηραντική προστασία. Χρησιμοποιείται τοπικά και βοηθάει την επιδερμίδα να προστατευθεί από τις ελεύθερες ρίζες και διάφορους εξωτερικούς παράγοντες. Διεισδύει βαθιά στο δέρμα και ενεργοποιεί τη δράση των πρωτεϊνών, προστατεύει τη λειτουργία του φραγμού και της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Επιπλέον, μειώνει τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας, τη φλεγμονή, την εμφάνιση των ρυτίδων και παράλληλα προστατεύει την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση. Γενικά η ρεσβερατρόλη αποτελεί ένα ισχυρό όπλο κατά της γήρανσης.

Παρακάτω θα βρείτε με κάθε λεπτομέρεια τα πολλά οφέλη που προσφέρει η ρεσβερατρόλη στην επιδερμίδα.


Αντιγήρανση

Έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση και αυτό βοηθάει στην αποκατάσταση των βλαβών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα. Αυτοί είναι οι βασικοί παράγοντες για την εμφάνιση των ρυτίδων. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που περιέχει την καθιστούν ιδανική για την καταπολέμηση των δυσχρωμιών.

Βοηθάει στην καταπολέμηση της γλυκοζυλίωσης

Η γλυκοζυλίωση ευθύνεται για την κουρασμένη, αφυδατωμένη και χαλαρή επιδερμίδα. Η ρεσβερατρόλη επεμβαίνει στο μηχανισμό της με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η όψη της.

Λειαντική δράση

Η ρεσβερατρόλη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χάρη σε αυτές καταπραΰνει την επιδερμίδα από τις τοξίνες και την ηλιακή ακτινοβολία. Ο κυτταρικός μεταβολισμός είναι η βασική λειτουργία της επιδερμίδας κατά της γήρανσης και η ρεσβερατρόλη τον ενεργοποιεί. Επίσης, ενισχύει τους ινοβλάστες για να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν το σπουδαίο ρόλο που έχει στη διατήρηση της ελαστικότητας και της φωτεινότητας στην επιδερμίδα.

Βελτιώνει τον τόνο της επιδερμίδας

Περιέχει και λευκαντικές ιδιότητες οι οποίες βελτιώνουν τον τόνο της επιδερμίδας και απαλύνουν τις πανάδες και τις κηλίδες.Κάνει απαλό το δέρμα

Η ρεσβερατρόλη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και την κάνει απαλή. Αποκαθιστά την υγρασία της επιδερμίδας και τη διατηρεί υγιή και ενυδατωμένη. Την προφυλάσσει από την πρόωρη γήρανση και τις περιβαλλοντικές επιθέσεις ενώ παρέχει και αντιοξειδωτική προστασία.

Μακροζωία

Μία ακόμη σημαντική λειτουργία της ρεσβερατρόλης είναι η ενεργοποίηση της σιτρουίνης, πρόκειται για μία πρωτεΐνη που χαρίζει υγεία και εμποδίζει τη φθορά των κυττάρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατείνεται η ζωή και η ποιότητά της.

Γνωρίζατε τη ρεσβερατρόλη; Έχετε δοκιμάσει κάποια κρέμα που να περιέχει την ουσία αυτή;


Πηγή: vichy.com


Post a Comment

0 Comments